Următoarea sesiune va avea loc în luna septembrie.

Vă așteptăm pe Internet o dată pe săptămână, timp de o oră, pentru a discuta, împreună cu preotul paroh Ionel Nemeș, despre diverse teme religioase. Sunteți bineveniți dacă aveți întrebări sau doriți informații suplimentare legate de diferite subiecte duhovnicești, sau chiar dacă nu aveți întrebări concrete și vreți numai să audiați răspunsurile la întrebările puse de alți participanți.

Puteți trimite propuneri de teme de discuție sau întrebări la adresa cateheza@parohia-konstanz.ro.

Participarea este liberă și nu este nevoie de înscriere. Vă recomandăm să instalați pe calculatorul dumneavoastra programul TeamViewer, pe care il puteti descărca gratuit aici: https://www.teamviewer.com/de/products/online-meeting.aspx. Instrucțiuni de folosire găsiți în secțiunea de mai jos. Pentru o calitate mai buna a conținutului audio, vă rugăm să folosiți căști cu microfon.

Vă invităm să reveniți pe această pagină, cu 10-15 minute inainte de începerea fiecărei sesiuni, pentru a afla modalitatea de acces.

Întrebările puse de participanți în cadrul acestor sesiuni, precum și răspunsurile oferite, pe puteți găsi la adresa http://www.parohia-konstanz.ro/index.php/catehism.

Scurt manual de utilizare

Participarea online este posibilă direct din browser. Pentru a beneficia de toate funcțiile, precum și de o calitate sporită, vă recomandăm să folosiți programul TeamViewer. Instrucțiunile din această secțiune se referă exclusiv la acest program. Dacă aveți întrebări, neclarități sau sugestii cu privire la aceste instrucțiuni de utilizare, ni le puteți transmite la adresa de email de mai sus.

Programul îl puteți descărca gratuit aici: https://www.teamviewer.com/de/products/online-meeting.aspx.

Instrucțiuni complete de folosire în limba germană găsiți aici: https://www.teamviewer.com/de/res/pdf/TeamViewer9-Manual-Meeting-de.pdf.

Nu necesită neapărat instalare pe calculator, programul poate fi doar rulat. Selectați licența personală/necomercială, așa cum se vede în imaginea de mai jos.

Selectați secțiunea Meeting. Completați numărul sesiunii (Meeting ID) pe care îl găsiți cu 10-15 minute inaintea fiecărei întâlniri la începutul acestei pagini. Opțional, puteți introduce numele dumneavoastră (Your name). Apăsați butonul Join meeting.

În timpul sesiunii, programul va arăta ca în imaginea de mai jos:

Vă invităm, în primul rând, să vă activați microfonul (marcat în imaginea anterioară), în interiorul casetei Audio. La începerea sesiunii, microfonul este implicit dezactivat.

În al doilea rând puteți activa camera video (marcat în imaginea anterioară), în interiorul casetei My Video.

În al treilea rând, puteți detașa caseta cu material video, apăsând pe simbolul mic în partea dreapta sus a casetei My video (marcat în imaginea anterioară). Pe mijlocul ecranului veți avea o fereastră cu fluxuri video de la toți participanții care au fost de acord să distribuie conținut video. Cu un singur click pe fluxul video al unuia dintre participanți îl puteți viziona la dimensiune mai mare. Veți dori probabil să faceți acest lucru cu persoana care vorbește la un moment dat.

Dacă aveți probleme cu sunetul, spre exemplu nu îi auziți pe ceilalți participanți sau nu sunteți auzit de ei, atunci puteți comunica folosind mesaje text. Caseta Chat (marcată în imaginea anterioară) trebuie activată în prealabil din meniul cu pictograme din partea de sus, pe fundal albastru (marcat în imaginea anterioară).

Tipărire