Pelerinajul corului parohiei, 11.10.2015

Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. (Psalmul 91, versetul 11)

 

    Duminică 11.10.2015, membrii corului bisericii ortodoxe române din Konstanz au fost intr-un mic pelerinaj în regiunea Bodensee. Acest pelerinaj a avut loc la initiativa preotului paroh Ionel Nemes si a consliului parohial. Istoricul locurilor vizitate a fost pregătit și prezentat de doamna Edith Heidel. Ne-am bucurat să vedem și să ne rugăm în următoarele locuri: Capela Loretto din Konstanz, biserica Sfântului Ulrich din Kreuzlingen, capela din Klingenzell și mânăstirea franciscană de pe insula Werd. În încheiere am poposit la Gasthaus Rössle unde am mâncat merinde românești.

Pelerinajul a început după sfanta Liturghie. Au participat 19 persoane din parohia noastră, care au cântat și s-au rugat în capelele și în bisericile vizitate. E minunat și dătător de putere să te rogi împreună cu mai multe persoane!

Prima capelă vizitată a fost capela Loretto din Konstanz. E o capelă micuță, care s-a umplut imediat când am intrat toți în ea și a răsunat armonios și pătrunzător la cântările noastre. E întunecată, simpla și retrasă, locul perfect pentru a evada din tumultul orașului și a te simți mai aproape de Dumnezeu.

Următoarea oprire a fost in Kreuzlingen la biserica Sfantului Urlich, care în contrast cu Capela Loretto din Konstanz e măreață, impunătoare, luminoasă și bogat ornamentată in stil baroc. În biserică se afla o bucată de lemn din crucea lui Iisus adusă de la Ierusalim.

Drumul până la capela din Klingenzell îți incântă ochiul cu priveliști de toamnă bogat colorate. Aproape de capelă se află o grotă în pădure asemănătoare celei din Lourdes. Pădurea a dat un ecou minunat cântărilor noastre.

La mănastirea de pe insula Wert am ajuns pe înserate. Călugării franciscani începusera deja slujba de seară la care am asistat parțial și noi. În incheiere ne-am rugat și am cântat românește apoi ne-am închinat la moaștele Sfântului Othmar.

Ultima oprire a fost la Gasthaus Rössle unde ne-am bucurat de o ciorba de burtă caldă, niște mititei românești sau alte bucate gustoase. Frumos a fost să fim împreună, să ne cunoaștem mai bine unul pe celălalt și să ne desprindem din vârtejul zilei cotidiene.

E surprinzător câte locuri frumoase sunt atât de aproape de noi.

 

Căci Tu mă înveseleşti cu lucrările Tale, Doamne, şi eu cânt de veselie când văd lucrarea mâinilor Tale.

 Cât de mari sunt lucrările Tale, Doamne, şi cât de adânci sunt gândurile Tale! (Psalmul 91, versetul 4,5)

 

Teodora Regul,

Konstanz, 18.10.2015

 

 

Tipărire