Bucuria Învierii!

 

 


Sâmbătă noaptea, 11.04.2015, de la ora 23.00, în biserica Sfântul Pavel, cunoscută și sub numele de Biserica de lemn din Konstanz, s-a săvârșit slujba Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Împreună cu preotul paroh Ionel Nemeș și cu diaconul Florin Bariș, marea mulțime de credincioși a înconjurat biserica și a cântat troparul sărbătorii  „Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte viață dăruindu-le”. Mulțimea lumânărilor aprinse a luminat întunericul nopții, iar glasul clopotelor a răsunat în liniștea nopții chemându-ne pe toți la rugăciune. După miezul nopții a avut loc în Biserică Sfânta slujbă a Învierii cu sfințirea „Paștilor” (binecuvântarea și sfințirea cu aghiasmă a pâinii și a vinului). Anul acesta „Paștile” au fost donate de familia Hamann Daniela și Thomas, precum și de Coleșniuc Viorica. Credincioșii au adus ouă roșii, vin și tradiționalul cozonac pentru a fi binecuvântate de către preot.

 

Comunitatea noastră dorește să aducă mulțumiri comunității evanghelice, care a făcut posibilă sărbătorirea Sfintelor Paști în Biserica de lemn.

 

Hristos a înviat!

 

Marian Ponoava

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

 

 

Tipărire