Acțiune filantropică

Fraţii mei, ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n’are fapte?”  Epistola lui Iacov Cap.2

 Parohia Ortodoxă Română “Pogorârea Sfântului Duh” Konstanz

 COLECTEAZĂ AJUTOARE pentru

 Maicutele de la Mănăstirea Nera, care impreuna cu Fundatia Teofania sub motto-ul « Pentru o lume mai buna » se ostenesc zilnic in asezamintul social pentru copiii si bătrânii aflați în diferite greutăți.

Prezentarea Asezamantului Sf Ioan Maximovici, Slatina Nera, Manastirea Nera

 https://www.youtube.com/watch?v=4eBT51qbSDI

Ce puteți dona?

 -       Hăinuțe / Încălțăminte

 -       Jucării

 -       Materiale educative

 -       Produse de igienă

 -       Lenjerii / Prosoape

 -       Alimente / Conserve

 -       Tot ceea ce nu mai aveți nevoie și credeți că se mai poate folosi

 Unde puteți dona?

 Punctele de colectare pentru donațiile  dumneavoastră pînă în data de 30.09.2018:

 Fam.Cerski,

Keltenweg 1,

 78315 Radolfzell

 Tel : 07732 / 9 59 42 55

 

Fam.Solomon,

RielasingerStr. 196,

78224 Singen

Tel : 0176 / 24 66 21 86

Vă rugăm luați legătura prin telefon pentru o organizare cît mai simplă.

Cu programare exista și posibilitatea de a prelua pachetele d-voastra și după Sfânta Liturghie în Konstanz.

Avem rugămintea să menționați conținutul pachetelor pentru a putea fi preluat în factura proformă de donație.

 În numele maicutelor si al nevoiasilor, mulțumim la toți binefăcătorii care sunt alături de noi cu trup și suflet spre indeplinirea acestui proiect de binefacere.

---------------------------------------------------------------------

Corul "Sf. Cecilia" la Rugăciunea pentru pace

Duminică, 22 iulie ac. , corul parohiei noastre "Sf. Cecilia" a participat la Rugăciunea pentru pace pe scena din Stadtgarten Konstanz,  la încheierea festivităților  "600 Jahre Konstanzer Konzil 2014-2018". Corul a interpretat pe  patru voci piesa "Pentru Tine Doamne". Pentru a asculta si viziona această piesă accesați linkul: https://www.youtube.com/watch?v=uHOUICvkm1Q

...................................................................................................................................

 „Liturghie festivă“  la Konstanz

 

 Duminică 24 iunie, în Parohia Ortodoxă Română „Pogorârea Duhului Sfânt” din Konstanz s-a oficiat Sfânta Liturghie festivă pentru copiii care au participat la  „Prima Spovedanie”.

 Din luna octombrie a anului trecut acești copilași, sub instruirea și îndrumarea doamnei profesoare de religie Eugenia Nemeș, au luat parte la programul pregătitor. Pe parcursul acestei perioade copilașii au trecut cu dragoste și responsabilitate pe la scaunul de spovedanie. În cadrul Sfintei Liturghii micuții creștini îmbrăcați în costume tradiționale au rostit Tatăl nostru în limbile română și germană, iar la momentul Împărtășaniei au fost primii care s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

După terminarea Sfintei Liturghii, grupul de copilași a susținut în fața părinților și a credincioșilor prezenți un program cu cântece religioase și cu folclor românesc și o scurtă scenetă biblică: Minunea învierii fiicei lui Iair.

Din partea parohiei au fost împărțite diplome de participare și o plasată cu cărți, iconițe și dulciuri. La bucuria parohiei s-a adăugat și prezența Pr. Prof. Dr. Daniel Benga de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și München, care cu o seară înainte a susținut conferința „Despre iubire, bucurie și credință într-o lume care le pierde", iar duminica a slujit Sf. Liturghie, alături de PC Pr. Stefan Arghir, Ionel Nemeș și Diaconul Florin Baris.

Copilașilor care au participat la „Prima Spovedanie”, Bunul Dumnezeu să le dăruiască sănătate, împlinirea tuturor dorințelor și să-i păzească întru mulți ani!

Pr. Ionel Nemeș

...............................

Sfinții Mărturisitori transilvăneni, cinstiți la Kufstein, locul pătimirii lor

Sfinții Mărturisitori transilvăneni au fost prăznuiți și anul acesta la Kusftein, locul pătimirii lor. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Dr. Serafim Joantă, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Dr. Sofian Brașoveanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din Austria, Germania și România. Numeroșilor credincioși prezenți, veniți din mai multe parohii din Austria și Germania, li s-a alăturat și o delegație sosită din Mărginimea Sibiului.

Printre marii apărători ai românilor din Transilvania în veacul al 18-lea, la loc de cinste se numără Sfinții Cuvioși Mărturisitori Visarion Sarai, Sofronie de la Cioara, Sf. Mucenic Oprea și Sf. Preoți Mărturisitori Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel. După cum se ştie, Cuviosul Visarion a iniţiat în Transilvania o amplă mişcare de redeşteptare religioasă, motiv pentru care a fost arestat și a avut mult de pătimit în mai multe închisori. De fapt, toți acești sfinți au pătimit mult pentru mărturisirea curajoasă a credinţei ortodoxe, trei dintre ei dându-și obștescul sfârșit în teribila închisoare de la Kusftein (Austria): Sf. Visarion, Oprea și Ioan, preot din Galeș.
Continuând o tradiție începută anul trecut, Parohia ortodoxă română de la Innsbruck, păstorită cu multă râvnă de către pr. Mircea Oniga, a organizat și-n acest an prăznuirea Sfinților Mărturisitori transilvăneni la Kufstein.
Astfel, sâmbătă, 21 octombrie, în ziua prăznuirii lor, Sf. Liturghie a fost oficiată de către PS Părinte Episcop Sofian Brașoveanul în biserica “Sf. Vitus”, așezată la poalele muntelui unde se află fosta închisoare din Kufstein. Din soborul slujitor au făcut parte: pr. Alexandru Nan, Protopop al Bavariei, pr. sârb Mihail Gavrilovici, al Parohiei ortodoxe sârbe din Kufstein cu hramul “Sf. Cuvios Visarion”, pr. Ionel Nemeș de la Parohia ortodoxă română din Konstanz, pr. Mircea Oniga de la Parohia ortodoxă română din Innsbruck, pr. Visarion Ipati de la Parohia ortodoxă română din Klagenfurt, pr. Cătălin Soare de la Parohia ortodoxă română din St. Pölten, pr. Dumitru Mureșan de la Parohia Rosenheim, pr. Silviu Bota de la Ilia (jud. Hunedoara), diaconul George Tapciuc de la Centrul bisericesc din München și diaconii Ștefan Arghir și Florin Bariș de la Parohia Konstanz. Răspunsurile la Sf. Liturghie au fost date de un mic cor, dirijat de doamna preoteasă Eugenia Nemeș de la Konstanz.
În cadrul predicii rostite, PS Părinte Episcop Sofian s-a referit la contextul istoric în care au pătimit acești sfinți transilvăneni, subliniind faptul că au preferat să pătimească în închisorea de la Kusftein și-n altele, decât să renunțe la “legea strămoșească”, la credința ortodoxă. Părintele Episcop Sofian a făcut o paralelă cu vremurile în care trăim astăzi, în care mulți credincioși bagatelizează adevărurile de credință, în timp ce strămoșii lor au plătit cu prețul vieții statornicia în credință. PS Sofian a atras atenția, în special părinților, că trebuie să le transmită copiilor adevărurile de credință mai ales prin exemplul personal, care rămâne cea mai eficientă predică. De asemenea, PS Părinte Sofian a vorbit de permanentizarea acestui pelerinaj, care, de la an la an, ia tot mai mare amploare în rândurile clericilor și credincioșilor Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.
La sfârșitul Sf. Liturghii, toți cei prezenți, preoți, diaconi și credincioși, avându-l în frunte pe Părintele Episcop Sofian, au urcat în fosta închisoare, unde în “Pavilionul valahilor” a fost citit Acatistul Sfinților Mărturisitori. Prin aceasta s-a arătat încă o dată evlavia celor prezenți pentru Sfinții Mărturisitori transilvăneni. Ca și-n anul trecut, o delegație de credincioși din Mărginimea Sibiului, condusă de domnul inginer Emil Pirpăriță Rudeanu, a participat la această manifestare organizată în cinstea Sfinților Mărturisitori ai Transilvaniei.
După oficierea slujbei Acatistului, pr. prot. Alexandru Nan a dat citire unui text de lucru, propus de către delegația din Mărginimea Sibiului, care să fie prelucrat și apoi tradus în limba germană, pentru  o viitoare placă comemorativă, care să fie așezată în închisoare, în memoria tuturor ortodocșilor români morți acolo pentru credința strămoșească.

***

Închisoarea de la Kufstein a fost una dintre cele mai crunte din fostul Imperiu habsburgic şi, mai târziu (din 1867), austro-ungar. Închisoarea, construită iniţial ca fortăreaţă, a fost menţionată prima dată într-un document din anul 1205, cu numele de Castrum Caofstein. În secolul al 13-lea se afla în proprietatea episcopilor de Regensburg. Trei sute de ani mai târziu, mai precis în anul 1504, împăratul Maximilian (+1519) al Imperiului romano-german, a asediat oraşul Kufstein, cucerindu-l. Acesta a reorganizat şi reconstruit fortăreaţa, care mai târziu va fi folosită ca închisoare. Până în anul 1814 aceasta a trecut de mai multe ori în posesia bavarezilor, revenind în acest an definitiv teritoriului austriac.
Începând din ultimele decenii ale secolului 20, fortăreaţa a devenit un important punct de atracţie pentru turiştii care ajung în Tirol. O parte a fortăreţei a fost transformată în muzeu. Cealaltă parte a fost dotată cu un lift, pentru a putea fi mai uşor vizitată de către turişti.
Din anul 2005 fortăreaţa este folosită pentru organizarea de concerte de muzică clasică în aer liber şi pentru alte evenimente. Astăzi fortăreaţa adăposteşte cea mai mare orgă în aer liber din întreaga lume. Construită în anul 1931 de către Oskar Walcker, orga a fost dotată cu o nouă tehnică şi îmbunătăţită, astăzi având nu mai puţin de 65 de registre. În fiecare zi la ora prânzului poate fi auzit sunetul aceastei orgi, timp de 10 minute, în memoria soldaţilor căzuţi în timpul celor două războaie mondiale.

A consemnat pr. prot. Alexandru Nan, München

 

Sursa: http://www.mitropolia-ro.de/index.php/stiri-din-2017/1185-sfintii-marturisitori-transilvaneni-cinstiti-la-kufstein-locul-patimirii-lor

 ....................................................

 

"Credinţă fără fapte e moartă!" (Iacob 2, 20)

Dorinţa preotului Octavian Pătrașcu era sa ridice o biserică în stil maramureșean si un centru social pentru oamenii nevoiași. Dorința lui s-a concretizat cu voia si ajutorul lui Dumnezeu si al oamenilor cu suflet mare, prin  conceperea  unui proiect social care a primit finanțare  din fonduri PHARE-RICOP şi aşa a luat fiinţă Centru Social Petroşani prin care au fost ajutaţi mii de săraci din oraşul Petroşani...

Minuni există la tot pasul numai să avem ochi să le vedem.

Ce puteți dona?

 • Hăinuțe / Încălțăminte
 • Jucării
 • Materiale educative
 • Produse de igienă
 • Lenjerii / Prosoape
 • Alimente / Conserve
 • Euro-pe sumă se va elibera chitanță
 • Tot ceea ce nu mai aveți nevoie și credeți că se mai poate folosi

Unde puteți dona?

 

Punctele de colectare pentru donațiile dumneavoastră până la 05.11.2017:

Fam. Cerski-Keltenweg 1, 78315 Radolfzell, Telefon: 07732/9594255

Fam. Solomon -Rielasingerstr. 196, 78224 Singen,  Telefon:0176-24662186

Vă rugăm luați legătura prin telefon pentru o organizare cît mai simplă.

Cu programare există și posibilitatea de a prelua pachetele dumneavoastră și după Sfânta Liturghie în Konstanz.

Avem rugămintea să menționați conținutul pachetelor pentru a putea fi preluat în factura proformă de donație.

În numele nevoiașilor din Petroșani, mulțumim tuturor enoriașilor care au fost alături de noi cu trup și suflet spre îndeplinirea acestui proiect de binefacere.

Spendenaktion

Meine Brüder und Schwestern, was hat es für einen Wert, wenn jemand behauptet: «Ich vertraue auf Gott, ich habe Glauben!«, aber er hat keine guten Taten vorzuweisen?“ (Jakobusbrief 2)

Für die bedürftige Familien und Kinder die täglich das Sozialzentrum Petrosani aufsuchen. Dort finden sie nicht nur einen Seelsorger sondern auch eine kostenlose medizinische Untersuchung, ein warmes Essen und alles nötige um ihre Notlage zu überwinden.

Die Geschichte

Vor ein paar Jahren, träumte ein orthodoxer Priester davon, eine Kirche in einem extrem verarmten Gebiet der Stadt Petrosani zu bauen. Durch die eigenen Kräfte und Menschen guten Glauben an Gott, schaffte er es diese Kirche zu etablieren. Aber der Priester wollte mehr tun, "etwas" ganz Besonderes im Keller dieser Kirche für die vom Schicksal betroffenen Menschen, nämlich ein Sozialzentrum zu bauen. Er wollte nicht nur die geistlichen sondern auch die materiellen Bedürfnisse der Menschen decken. Dieser Priester glaubte fest in seinem Herzen:

"Das Glaube ohne Werke tot ist!" (Iacob 2, 20)

Sein Wunsch war so stark, dass Gott ihm einen Gläubigen schickte, der ein Sozialzentrum für die Armen bauen wollte, jedoch fehlte der geeignete Platz dafür... Und so lernten sie sich kennen…Und so begann alles. Sie schrieben ein soziales Projekt, das durch PHARE-RICOP finanziert wurde und so entstand das Petrosani Sozialzentrum. Tausende von Armen der Stadt Petrosani wurde hier schon geholfen...

Wunder gibt es überall, man muss sie nur sehen

Was können Sie spenden?

 • Kleidung Mädchen / Buben
 • Kleidung Erwachsene
 • Spielsachen
 • Schreibmaterialien und Hefte für die Schule
 • Körperpflegeprodukte
 • Bettwäsche / Handtücher
 • Lebensmittel / Konserven
 • Euro-Spendenquittung wird ausgestellt
 • Sonstige brauchbare Sachen die zum Wegwerfen zu schade sind

Abgabestelle für Ihre Spenden

Fam. Cerski, Keltenweg 1, 78315 Radolfzell, Tel : 07732/9594255

Fam. Solomon -Rielasingerstr. 196, 78224 Singen,  Telefon: 0176-24662186

Nach telefonischer Voranmeldung, ist eine Spendenabgabe jederzeit möglich.

Es besteht auch die Möglichkeit einer kostenloser Abholung.

Wir bitten Sie die Pakete mit den Inhalt zu beschriften, damit dies in der pro forma Rechnung übernommen werden kann.

Im Namen aller bedürftigen aus Petrosani, möchten wir uns gerne vorab für Ihre Spenden bedanken. Nur miteinander, können wir was bewegen.

----------------------------------------------------------

Concert de cântece românești

Duminică 14 mai, după Sfânta Liturghie, la Durchausen, va avea loc un concert caritabil de cântece românești, interpretate de doamna Mădălina Dorneanu de la Parohia Ortodoxă Română din Luxemburg.

Tipărire